Toepassing laag tarief onderhoud woningen vervalt per 1 juli

Geplaatst op 10/04/2015

Per 1 juli 2015 vervalt het lage btw-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Als u nog wilt  profiteren van het lage tarief van 6% moet u ervoor zorgen dat de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond. Het lage btw-tarief blijft wel gelden voor het schilderen, stukadoren en isoleren van de woning.

Per 1 maart 2013 werd het btw-tarief op de arbeidskosten tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. De tijdelijke verlaging moest de bouw- en woningmarkt ondersteunen en de bouwsector een impuls geven. Om nog gebruik te kunnen

 

maken van het lage tarief, moeten de werkzaamheden vóór 1 juli 2015 worden afgerond. Let dus op met voorschotbetalingen: als het werk na 30 juni wordt afgerond, moet u ook over de voorschotten alsnog 21% betalen!

De bestaande regeling inzake het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan twee jaar en het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen blijft bestaan. Hiervoor blijft het verlaagde BTW-tarief dus van toepassing. Bij isolatie gelden twee aandachtspunten:

Terug naar overzicht