Brief van de Belastingdienst over einde btw-ondernemerschap

Geplaatst op 08/07/2015

De Belastingdienst is weer een brievenactie begonnen. Nu zijn de btw-ondernemers aan de beurt die langer dan een jaar geen btw hebben aangegeven. Als u bij deze groep hoort gaat de Belastingdienst ervan uit dat u dan geen btw-ondernemer meer bent en uw onderneming heeft gestaakt.

De belastingdienst kondigt in deze brief aan dat het btw-nummer wordt ingetrokken en dat de registratie bij de KvK wordt doorgehaald. Als het btw-ondernemerschap vervalt, vervalt daarmee ook de btw-aftrek. Maar het vervallen van het btw-ondernemerschap kan ook leiden tot hogere BPM en MRB voor bestelauto’s met grijs kenteken. En ook uw pasje van de groothandel zal mogelijk ingetrokken worden.  

 

Wilt u de intrekking voorkomen, dan moet u dat binnen drie weken schriftelijk laten weten aan de Belastingdienst/ Centrale Invoer te Heerlen. Als u alleen goederen en diensten levert die onder een bijzondere regeling of vrijstelling vallen moet u dit ook aangeven in de brief. De registratie als btw-ondernemer loopt dan ongewijzigd door.

Tip:

Als u de genoemde brief krijgt en wij hebben hierover nog geen rechtstreeks contact met u gehad, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Zeker met de vakantie in aantocht zou de brief misschien aan uw aandacht kunnen ontsnappen.

Terug naar overzicht