Fouten van de Belastingdienst deze week

Geplaatst op 14/07/2016

De Belastingdienst meldt deze week verschillende zaken die fout zijn gegaan: ze hebben onterecht betalingsherinneringen gestuurd, hebben de definitieve toeslagen aan nabestaanden dubbel uitbetaald en de gegevens van de werknemer ontbreken op de brief loonbeslag.

Onterechte betalingsherinnering
Hebt u na 1 mei voor uw klant het formulier ‘Verzoek betalingsregeling of kwijtschelding voor particulieren’ gebruikt? Dan kan het zijn dat u alsnog een herinneringsbrief voor betaling van het (hele) bedrag ontvangt. Door een fout in het systeem van de Belastingdienst konden de verzoeken met het formulier niet worden verwerkt. U hoeft niet te reageren op eventuele brieven, aanmaningen of dwangbevelen. De Belastingdienst herstelt het probleem en neemt alsnog uw verzoek in behandeling. Kosten voor eventuele aanmaningen en dwangbevelen worden teruggedraaid. U ontvangt binnenkort een brief met meer informatie.

Dubbele uitbetaling toeslagen
De Belastingdienst heeft op 30 juni en 4 juli definitieve toeslagen aan nabestaanden dubbel uitbetaald. Hebt u een dubbele uitbetaling ontvangen? Dan ontvangt u binnenkort een brief waarin staat dat het bedrag terugbetaald moet worden. In de brief staat aangegeven hoe de dubbele uitbetaling terug betaald moet worden.

Gegevens werknemer ontbreken
Hebt u van het Landelijk Incasso Centrum een brief gehad waarin de Belastingdienst vraagt om loon van een werknemer in te houden? En staat in die brief niet om welke werknemer het gaat? Dan krijgt u nóg een brief. U hoeft geen actie te ondernemen. De Belastingdienst stuurt alsnog een brief met de gegevens van de werknemer.

Bron: https://www.elseviernextens.nl/nieuws/foutjes-belastingdienst-week/

Terug naar overzicht