Blauwe envelop verdwijnt na 100 jaar

Geplaatst op 20/10/2015

Voor veel ondernemers en particulieren was het altijd even schrikken als er een blauwe envelop op de mat viel. Dat is binnen twee jaar volledig verleden tijd. Na 100 jaar neemt de belastingdienst afscheid van de blauwe envelop. De Eerste Kamer is akkoord met het wetsvoorstel voor volledige digitalisering van de communicatie door de belastingdienst.

Het goedgekeurde wetsvoorstel Elektronisch Berichtenverkeer (EBV) stelt de Belastingdienst in staat de eerste stappen te zetten naar volledig digitaal berichtenverkeer van en naar burgers en bedrijven. Over twee jaar moet alle communicatie met de belastingdienst volledig digitaal gaan.

Staatssecretaris Eric Wiebes heeft op 14 oktober het startsein gegeven voor de campagne die het afscheid van de blauwe envelop inluidt. Het digitale berichtenverkeer wordt stapsgewijs ingevoerd. Iedere burger wordt geacht via een digitale berichtenbox te communiceren met de Belastingdienst.

Met ingang van woensdag 14 oktober kunnen ondernemers en particulieren terecht op Belastingdienst.nl/digitalepost voor meer informatie.

Lees ook onze update over de blauwe envelop door te klikken op deze link.

Terug naar overzicht